Dansa als esperits

Mallart Guimerà, Lluís. La danza de los espíritus. Itinerario iniciático y prácticas terapéuticas de un chamán africano: Mba Owona. Barcelona: Ceiba Edicions, 2012, 150 p.

Entre els evuzok, les malalties es classifiquen en simples, diürnes i nocturnes. Per curar aquestes darreres, s’utilitza el poder de certes persones que són capaces de separar la seva ànima -o evu- del cos i entrar en contacte amb el món de la nit. L’obra se centra en Mba Owona Pierre, medicinaire dels evuzok que s’ocupa de les malalties provinents del món de la nit, causades per la bruixeria. Descobreix el seu dia a dia, la pràctica dels seus tractaments, les seves idees sobre la modernitat, la religió o la medicina, així com el seu principal ritus de curació: la dansa dels esperits.

Aquest llibre és la traducció al castellà posada al dia de La dansa als Esperits. Itinerari iniciàtic d’un medecinaire africà (1983). La nova versió va acompanyada del DVD del documental que Ricardo Íscar va filmar (2009) sobre aquest ritual (Unicamente Severo Films, SL, Pere Portabella Films 59, TV3).

Sinopsi i tràiler del documental

Deixa un comentari