Transhumància i vies pecuàries a Catalunya

El divendres, 19 d’octubre, tindrà lloc al Museu de les Terres de l’Ebre la segona de les “Jornades: transhumància i vies pecuàries a Catalunya”, que és continuació de la celebrada el 22 de juny passat a Llessui. La jornada d’Amposta és una iniciativa de la Fundació Món Rural i el Museu de les Terres de l’Ebre amb l’objectiu de mostrar que “la transhumància i les vies pecuàries són part d’un sistema productiu i cultural que, a més del bestiar i els ramaders, interessa al conjunt de la societat, ja que inclou processos ecològics i recursos naturals, també béns públics i patrimonis col·lectius, junt amb infraestructures, sabers i formes d’organització social”

En aquesta jornada hi haurà ponències i comunicacions que aprofundiran sobre la dimensió actual de la transhumància i els camins ramaders, i les seves interrelacions amb la cultura i el turisme. Destaca la conferència del sr. Javier Martínez, director del Museo de la Transhumancia (Guadalaviar), sobre la declaració de la transhumància com a bé d’interès cultural. Durant la jornada, també es presentarà l’exposició “Rutes i itineraris pels camins ramaders del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre”, que ha estat produïda per la Diputació de Tarragona i ha comptat amb el suport del Museu de les Terres de l’Ebre.

Lloc: Museu de les Terres de l’Ebre (C/ Gran Capità 34, 43870 Amposta)

Data: Divendres, 19 d’octubre, a partir de les 10.00h

Deixa un comentari