El treball de camp en memòria oral i musical

Tot investigador que entra en la recerca de la memòria oral i musical sap que realitzar un bon treball de camp és la base per arribar a realitzar una bona investigació. Recollir tota la informació no és senzill, hi ha molts factors que s’han de tenir presents i cada un d’ells tenen una rellevància importantíssima de cares a tenir èxit en la recerca.

Des del Museu de la Mediterrània i dins els 5ns Tallers i Jornades de Memòria Oral organitzats per l’Observatori per a la Recerca Etnològica de Catalunya us oferim el dissabte 20 d’octubre un taller coordinat i realitzat pels professors Jaume Ayats i Gianni Ginesi per tal d’aprofundir en el treball de camp en memòria oral i musical. Els dos professors tenen un llarg recorregut en el treball de camp i són els coordinadors d’importants recerques en memòria oral i musical.

Lloc: Museu de la Mediterrània

Data: Dissabte 20 d’octubre, de les 10h a les 18h

Més informació: www.museudelamediterrania.cat

Aquest taller neix amb la voluntat de ser un punt d’encontre de diferents investigadors en memòria oral i musical i vol ser també una jornada d’intercanvi d’experiències entre els assistents, un moment excel·lent per compartir problemes, experiències, dubtes i solucions.
Durant la jornada s’explicaran les diferents tècniques del treball de camp, les característiques i limitacions de cadascuna i ens faran evident la gran importància d’una bona metodologia. Des dels primers passos de la recerca en el disseny del treball, la preparació de les entrevistes, el treball sobre les fonts elaborades… fins a parts més pràctiques com els instruments a utilitzar i com aprofitar les noves tecnologies que tenim a l’abast. També s’abordaran un dels factors més importants del treball de camp, les interaccions personals i com aboradar les diferents problemàtiques que poden sorgir i com solucionar-ho.

Places limitades. Inscripció gratuïta.
Observacions. Es demanada que els inscrits tinguin cert interès en la recerca de la memòria oral. Els professors aniran a dinar a un restaurant de Torroella. Si qualsevol dels inscrits vol anar a dinar al mateix lloc (menú a 15€) i continuar la conversa tots junts alhora de fer les inscripcions anoteu que voleu que us reservin lloc a taula.
Informació i inscripcions: 972.75.51.80

Deixa un comentari