Les truites als estanys dels Pirineus

“Les truites als estanys dels Pirineus. Tradicions, vivències i implicacions per a la conservació”, d’Alexandre Miró i Pastó.
Àlex Miró és Llicenciat en Biologia i Màster en Biologia Experimental per la Universitat de Barcelona i actualment està fent el doctorat sobre les relacions tròfiques i els factors ecològics que condicionen la distribució dels vertebrats que viuen als estanys del Pirineu.

El llibre és fruit d’aquesta investigació, on l’autor fa un recorregut pels diferents estanys del Pirineu i les espècies piscícoles que ens ells s’hi troben per, immediatament després, endinsar-se en la història de la pesca de la truita als estanys, des de la introducció de la raça, el seu aprofitament durant els segles, els estris i arts de pesca, …, fins a les mesures per a la seva conservació i l’impacte ecològic que això comporta.

Edita: Pagès editors. 2012.

Col·lecció Guimet 154.

ISBN: 978-84-9975-175-7.

232 pp.

Deixa un comentari