Autoctonía, poder local y espacio global frente a la noción de ciudadanía

Gemma Orobitg y Gemma Celigueta (eds.). Autoctonía, poder local y espacio global frente a la noción de ciudadanía. Barcelona: Universitat de Barcelona [Estudis d’Antropologia Social i Cultural; 17], 382 p.

Aquest llibre pretén actualitzar els àmbits, els actors, les relacions i els processos que deurien configurar una etnografia contemporània dels pobles indígenes abordada des de la complexitat que poden procurar les ciències socials. La seva principal aportació és demostrar que el constatat viratge, entre els anys 1980-1990, de les relacions dels pobles indígenes amb l’Estat deuria comportar una revisió, i inclús un replantejament, de les perspectives, les preguntes i els debats sobre aquestes realitats socials i culturals. La present obra és fruit d’un cicle de conferències que, sota el mateix títol, va tenir lloc a Barcelona el 2010, pel que no només reuneix estudis d’investigadors d’ acreditada solvència, sinó que en certa forma es fa reso del debat ulterior que suscità la presentació pública d’aquests treballs.

Deixa un comentari