L'arribada del turisme a Cambrils (1950-1962)

Arreu de la costa catalana hi ha moltes poblacions que, ara fa mig segle, es van transformar radicalment arran de l’arribada del turisme. En cada lloc, aquesta transformació econòmica, social, humana i paisatgística va tenir uns impulsors, que responien a les noves necessitats i oportunitats oferint serveis i allotjaments; uns protagonistes locals que van reaccionar amb més o menys facilitat davant de l’entrada de nous costums, mentalitats i indumentàries, i dels nous usos que s’estaven donant als espais.

A mitjan segle XX, Cambrils va començar a esdevenir el municipi turístic que coneixem avui. Durant la dècada de 1950, els estiuejants que des de feia anys havien construït algun xalet monumental en diferents punts de la costa, van començar a ser acompanyats per un degoteig creixent de persones d’origen europeu que arribaven atretes pel paisatge, el clima i la gastronomia.

El cicle L’arribada del turisme a Cambrils (1950-1962) pretén començar a donar a conèixer com es va desenvolupar aquella primera dècada de l’auge turístic, abans de l’esclat de l’urbanisme turístic. Ho farà a través d’un programa de taules rodones, exposicions i conferències que acabarà amb una ruta històrica comentada per tal de reinterpretar una part de l’espai urbà del municipi a la llum del període que s’estudia. Tot plegat, gràcies al testimoni de les persones que hi van estar directament relacionades i, també, a la documentació textual i gràfica que se’n conserva.

Aquesta és la setena edició dels cicles de memòria de tardor que organitza l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.

Organitzen: Arxiu Municipal de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils i Biblioteca Pública Municipal de Cambrils

Col·laboren: Arxiu Històric de Tarragona, Fundació Caixa Tarragona, Patronat de Turisme de Cambrils, Club Nàutic de Cambrils i Centre d’Estudis Cambrilencs

Dates: del 8 de novembre al 2 de desembre

Informació: Arxiu Municipal de Cambrils

Deixa un comentari