El mirall pautat: recull d'expressions i parèmies musicals

Data: Dijous, 8 de novembre de 2012, a les 20.30h.
Lloc: Conservatori Professional (Pl. de la Coronació, 27), Ontinyent.

Presentació del llibre El mirall pautat: recull d’expressions i parèmies musicals en la tradició popular, de Frederic Oriola Velló i Amparo Blas Núñez

Aquesta publicació és el resultat de la recerca realitzada per  Frederic Oriola Velló i Amparo Blas Núñez,fruit d’una beca d’investigació concedida per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Compta amb un pròleg del professor, acadèmic i expert en dialectologia catalana Emili Casanova Herrero.

L’associacionisme musical valencià és un dels puntals de la societat civil valenciana, a més de tractar-se d’una de les senyes d’identitat i un dels trets diferenciadors de la nostra col·lectivitat. Però si aquesta és la realitat, la d’un país de músics, la veritat és que a hores d’ara ben poques obres s’han dedicat a rescatar sistemàticament la riquesa paremiològica que a l’ombra d’ella s’havia creat. Al respecte sols podíem citar els treballs pràcticament exhaurits d’autors com el folklorista català Joan Amades o l’alcoià Ernesto Valor.

D’ací la importància d’aquesta obra, que amb 3.212 cites pretén ser el recull més complet d’aforismes, dites, expressions, frases fetes, locucions, modismes, parèmies, proverbis, refranys i versets en llengua catalana de temàtica musical. El resultat serà el mirall, mitjançant el qual s’intentarà acostar la visió que els coetanis tenien al voltant de la figura dels músics; quins prejudicis pesaven sobre ells; quins eren els estereotips on se’ls encasellava; quines eren les crítiques que se’ls feien; o el per què d’aquestes visions.

Organitza: Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida i Conservatori Professional d’Ontinyent
Més informació: Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida

Deixa un comentari