7a Jornada "Reviure el Patrimoni"

Recreacions del passat per mitjà de la festa. La recuperació de la Passió medieval de Cervera

Nova edició de la jornada “Reviure el patrimoni” dedicada, en aquesta ocasió, a un projecte local sobre el qual s’està treballant, la Passió medieval de Cervera, la qual té, però, una dimensió més àmplia a la purament territorial. Aquest projecte ha de permetre recuperar la celebració a partir de l’estudi i anàlisi de la documentació existent i, alhora, convertir aquesta iniciativa en un recurs patrimonial d’activació cultural, turística i econòmica.

Aquesta jornada té per objectiu apropar-nos a aspectes tècnics: com afrontar la recuperació d’escenografies, vestuaris, posada en escena, l’espai de l’actor i de l’espectador, etc… a partir d’altres projectes de característiques similars, i debatre també aspectes més conceptuals que tenen a veure amb la necessitat de recrear el passat a partir, en aquest cas, de la festa, i amb el com abordem aquesta pretensió i com la presentem al públic acomplint un delicat equilibri entre la rigorositat històrica i les demandes actuals de temps narratiu i sentit de l’espectacle.

Les ponències de caràcter més teòric que es presenten al matí unides a la taula d’experiències pràctiques de la tarda han d’aconseguir acomplir aquest doble objectiu i donar resposta als dubtes que qualsevol nou projecte d’aquest tipus planteja.

Programa de la jornada: triptic_jornada

data i lloc: 14 de desembre de 2012 al Museu Comarcal de Cervera (carrer Major, 115 – 25200 Cervera).

Per inscripcions: www.museudecervera.cat