Exposició "El pessebre popular dels anys 1930"

EL PESSEBRE POPULAR DELS ANYS 1930. Les figures de Ramon Violant i Simorra.

En aquesta exposició es podrà veure una selecció de les figures de pessebre inèdites de la col·lecció privada de l’etnòleg pallarès Ramon Violant i Simorra que va recollir i estudiar en els anys 30 i que per primer cop, després d’un procés de restauració, es podran veure. L’exposició a més ens vol introduir, des d’una vessant històrica, en els orígens del pessebrisme a Catalunya, a través d’algunes peces d’altres col·leccionistes, com el Sr. Cinto Gabriel de Ribera de Cardós.

El procés de recuperació, restauració i exposició d’aquestes peces forma part d’un projecte més ampli de recuperació de la figura i l’obra de l’etnòleg pallarès Ramon Violant i Simorra (1903-1956) en el que participen l’Ecomuseu de les valls d’Àneu i la filla de l’etnògraf, Ramon Violant i Ribera, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Obra Social “la Caixa” i que es complementarà amb l’edició durant el 2013 de diverses publicacions inèdites d’aquest estudiós de la cultura i les formes de vida pallareses.

Del 23 de desembre al 27 de gener, al Paller de casa Gassia. Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Esterri d’Àneu.

Més informació a http://www.ecomuseu.com/cat/agenda.asp

Una resposta a “Exposició "El pessebre popular dels anys 1930"

Deixa un comentari