Calendari per al 2013: Deu anys de castells al Priorat

Amb el títol «Deu anys de castells al Priorat», Carrutxa ha editat un nou calendari amb imatges de l’única colla castellera que ha existit a la comarca, els Brivalls de Cornudella. Creada l’any 1976, es va mantenir en actiu fins a mitjan 1985.

Des de 2005, l’entitat ha fet d’aquesta publicació una eina de difusió del seu programa de recollida i documentació de fotografies antigues, procedents principalment de fons familiars, en diferents poblacions del Baix Camp i el Priorat, a partir de la recerca o l’organització de tallers amb la col·laboració de diferents col·lectius locals. La publicació ha esdevingut una eina valuosa de visualitzar el treball realitzat i de motivar la participació en noves recerques.

Enguany, el calendari mostra una selecció de les imatges aplegades sobre l’única colla castellera que ha existit a la comarca del Priorat, els Brivalls de Cornudella, creada l’any 1976 i que es va mantenir en actiu fins a mitjan 1985. La trajectòria dels Brivalls en l’últim quart de segle XX al Priorat va constituir —i encara constitueix— una experiència singular tant en l’àmbit local com pel que va representar de difusió i apropament del fet casteller a moltes poblacions en un moment en què els castells encara no havien iniciat el període d’expansió i presència pública en què es troben avui en dia.

El calendari es pot trobar a  l’estanc de Cornudella de Montsant i a la Llibreria Gaudí de Reus. També es pot demanar a l’entitat a l’adreça correu@carrutxa.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s