Dones del carrer: el treball sexual a Barcelona

ACTE DE PRESENTACIÓ: dimecres 13 de març, a les 19.00 h, a la Llibreria de la Cooperativa d’Arquitectes  (pl. Nova, 5, Barcelona). Presentaran el llibre Eva Sirvent i Jordi Carreras, autors de l’obra; presidiran l’acte Jordi Miró, director de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i Publicacions de la Generalitat, i Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals.

Targetó de la presentació

Sirvent Ivorra, Eva; Carreras Gutiérrez, Jordi (2012) Dones del carrer. Canvi urbanístic i treball sexual a Barcelona (2005-2009), Barcelona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (Temes d’Etnologia de Catalunya; 23), 214 p.

La presència històrica de prostitució femenina al barri vell de Barcelona s’enfronta a dues grans amenaces per a la seva pervivència: la reforma urbanística que, arran dels Jocs Olímpics del 1992, ha anant transformant l’antic barri “Xino” en l’actual Raval, i les polítiques municipals recents l’objectiu de les quals és invisibilitzar aquesta activitat eliminant la prostitució de carrer. Aquesta etnografia recull el testimoni de dones immerses en un procés de canvi a hores d’ara ja culminat durant un període concret (2005-2009), i mostra com tracten de defensar el seu mode de vida dels embats institucionals mitjançant el desplegament de tàctiques de resistència diverses. Per a això, es centra en dues modalitats de treball sexual que conviuen en un espai comú (la prostitució de carrer i la prostitució de bar), i atorga veu a aquelles que, relegades forçosament a la marginalitat, han vist usurpada la possibilitat de tenir alguna cosa a dir.

Aquesta monografia és el resultat del treball de recerca que van dur a terme entre els anys 2006 i 2009 els autors, ambdós adscrits a l’Institut Català d’Antropologia, en el marc de les convocatòries de recerca de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s