Temps de pansa: riuraus i sequers a la Vall d’Albaida

El projecte “Temps de pansa: riuraus i sequers a la Vall d’Albaida”, de l’historiador i tècnic en patrimoni cultural  Carlos Fuster ha guanyat  el IX Premi d’Investigació de la Vall d’Albaida, que convoca l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, amb el de l’Excel·lentíssim Ajuntament d’Ontinyent, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i la Caixa d’Estalvis d’Ontinyent.

El jurat, considera “que es tracta d’una investigació sòlida que pot ajudar a demostrar que els riuraus no són una qüestió marginal a la nostra comarca, i pot contribuir a salvar-ne alguns d’emblemàtics, la qual cosa, a més, pot potenciar l’interés turístic de la Vall d’Albaida. Tot açò, lligat directament amb l’interés vitivinícola del nostre territori”

El jurat també valora el “caràcter interdisciplinari que contribueix a fer veure la cultura com una realitat propera, i que no es tracta d’una investigació nostàlgica ni retrospectiva, sinó suggerent i prospectiva, útil per a incrementar el valor turístic i l’atractiu pràctic de la comarca i de la seua vinya”.

Per a més informació: Bloc de l’IEVA

Deixa un comentari