etnologia.cat: 500 notícies

Ahir dilluns 21 de gener va aparèixer publicat l’apunt número 500 d’etnologia.cat, el bloc de l’Observatori per a la Recerca Etnològica a Catalunya. Aquest bloc oficial del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va néixer l’1 d’abril de 2011 per permetre a les 14 entitats de la xarxa fer difusió de les activitats que a l’entorn de la recerca i el patrimoni etnològics tenen lloc diàriament arreu del país. Etnologia.cat dóna així continuïtat a les diferents eines telemàtiques de què s’ha dotat l’Observatori des del seu naixement l’any 2000: l’Agenda Electrònica, el Ridec electrònic i Nusos de Xarxa. La quantitat d’informacions publicades en aquest lapse de temps, pràcticament una cada dia, dóna compte de la vitalitat de la recerca etnològica/antropològica de Catalunya i del gran nombre d’activitats que es generen diàriament a l’entorn del patrimoni etnològic.

Estadístiques

Durant aquest temps el bloc ha rebut 22.278 visites de 16.598 usuaris diferents; un 9% d’aquests usuaris hi han accedit des de fora de l’Estat espanyol. De les 11 categories o seccions específiques en què s’estructura el bloc, destaquen en nombre les notícies sobre novetats editorials (146) i les conferències (119). Després de la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional, des d’on es coordinen la xarxa i el bloc, l’Institut Català d’Antropologia i l’Institut Ramon Muntaner són les dues entitats que més apunts hi han publicat (71 i 70 respectivament). En l’actualitat, 388 usuaris estan subscrits al servei de notificacions automàtiques.

Deixa un comentari