De la vinya a la fassina

Els dies 27 i 28 de setembre se celebraran a l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) les jornades d’estudi De la vinya a la fassina: vinyes, vins i cooperativisme vitivinícola a Catalunya.

L’objectiu és aprofundir en el coneixement del conreu de la vinya, la producció i el comerç vitivinícola a Catalunya des del segle XVIII fins als nostres dies. Es vol donar un protagonisme específic a la destil·lació, un dels aspectes que fins ara ha tingut menys presència als estudis vitivinícoles.

Les jornades giraran al voltant de tres grans eixos:

1.- El conreu de la vinya (segles XVIII-XX);
2.- De l’aiguardent al cava. L’elaboració i la comercialització de la producció vitícola des del segle XVIII fins a l’actualitat
3.- Cellers i fassines cooperatives a Catalunya

Està oberta l’admissió de comunicacions.

Termini d’admissió de propostes de comunicacions: 28 de febrer

Informació i inscripcions: http://www.delavinyaalafassina.cat

Organitzen: Centre d’Estudis Antoni de Capmany de la Universitat de Barcelona, Centre d’Estudis de la Conca de Barberà, Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí i Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

Deixa un comentari