L'Arxiu Municipal de Reus preservarà el fons oral i fotogràfic de Carrutxa

Ahir, Montserrat Solà, com a presidenta de l’entitat, i Joaquim Sorio, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Reus, acompanyats d’Ezequiel Gort, arxiver municipal, van anunciar que Carrutxa dipositarà a l’Arxiu Municipal els seus materials de recerca –cintes magnetofòniques, fotografies en paper i diapositives– per tal d’assegurar-ne la correcta conservació i posar més a l’abast del públic la informació.

L’Arxiu disposa d’una sala específicament dedicada a la conservació d’aquest tipus materials i, d’altra banda, la consulta d’aquests a l’Arxiu facilitarà l’accès als investigadors i altres persones interessades a la documentació de memòria oral generada per Carrutxa durant prop de trenta anys de recerca, a Reus i en les poblacions del Baix Camp i el Priorat, principalment.

Des de la voluntat de l’entitat de preservar els seus fons i la voluntat de posar-los a l’abast del públic, aquest acord es fruit d’un treball conjunt desenvolupat en els últims anys entre Carrutxa i l’Arxiu, de recull de la memòria personal, com en l’estudi dels bombardeigs durant la Guerra Civil o l’organització del cicle Testimonis.

Un dels objectius principals en aquest moment és la digitalització de tots el materials, tasca en què l’entitat ha anat treballant en la mesura de les seves possibilitats. Des d’ara, l’Arxiu i Carrutxa compartiran el catàleg d’aquest fons, que s’anirà actualitzant a mesura que s’avanci en la digitalització i que, en un un futur, es podrà consultar des de la xarxa.

Deixa un comentari