L'Esbart Català de Dansaires rebrà un dels Premis Ciutat de Barcelona

Dilluns que ve es concedirà a l’Esbart Català de Dansaires el Premi Ciutat de Barcelona 2012 en la categoria de cultura popular i tradicional pel projecte ‘Apel·les Mestres, artista total i home polièdric’. Aquest projecte ha englobat una recerca que s’ha traduït en una exposició itinerant, un catàleg i l’edició del disc Cançons per a la mainada.

L’Ajuntament de Barcelona convoca anualment els Premis Ciutat de Barcelona amb l’objectiu de guardonar la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen. Les obres guardonades han de contribuir al desenvolupament del fet cultural i han d’estar integrades en el teixit ciutadà en el qual participen els creadors, les associacions, les institucions públiques i les indústries culturals.

L’Esbart Català de Dansaires, fundat el 1908, és una entitat dedicada a la investigació, conservació i divulgació de la dansa tradicional catalana. La seva trajectòria l’ha vinculat a diverses manifestacions de la cultura catalana i també a creadors i folkloristes de relleu. El 2010 va rebre la Creu Sant Jordi per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’exposició “Apel·les Mestres, artista total i home polièdric”, ha estat organitzada l’any 2012 amb motiu del setanta-cinquè aniversari de la mort de l’artista barceloní (19 de juliol de 2011) i centenari de la presentació de la Senyera de l’entitat. Comissariada per Josep Mañà i Montserrat Garrich, l’exposició tindrà caràcter itinerant i explica les principals facetes artístiques i íntimes d’Apel·les Mestres: dibuixant, il·lustrador, músic, cançoner, col·leccionista, amic, tertulià, dramaturg, bibliòman, dissenyador gràfic, poeta, folklorista, figurinista, jardiner i viatger.

Lloc de l’acte de lliurament dels premis: Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Data: 18 de febrer, a les 19h.

Més informació: www.esbartcatala.org

Deixa un comentari