Les truites als estanys dels Pirineus

Centre Excursionista de Catalunya
C. del Paradís, 10, pral., Barcelona
Dijous 21 de febrer, 19.30 h

MIRÓ PASTÓ, Alexandre (2012) Les truites als estanys dels Pirineus: tradicions, vivències i implicacions per a la conservació. Lleida, Pagès (Guimet; 154), 232 p.

Si en la major part de zones d’alta muntanya del planeta la introducció de peixos als estanys es bàsicament un fenomen modern lligat amb la pesca recreativa, tant als Pirineus com als Alps les primeres introduccions daten de temps antics. La relació entre els pirinencs i els estanys d’alta muntanya, tanmateix, és única al món, ja que només aquí eren els mateixos pobles els que tenien els drets de pesca. Sembla que la pesca als estanys era un excel·lent complement econòmic per a un bon nombre de pobles pirinencs, on fins i tot s’havien establert relacions comercials amb diferents zones turístiques, com alguns balnearis d’ambdues bandes de la serralada. El resultat actual d’aquesta explotació tradicional dels estanys ha estat que aproximadament un 25% dels estanys dels Pirineus de Catalunya i Aragó hagin tingut truites des de molt antic.

Informació: Centre Excursionista de Catalunya

Accés lliure a les primeres pàgines del llibre al web de Pagès Editors

Deixa un comentari