Les plantes remeieres i els sabers de les dones en la cura de la salut

Xerrada-col·loqui amb motiu del Dia Internacional de la Dona, a càrrec de Manolo Arrufat, micòleg i etnobotànic, i Àngels Castellà, coordinadora del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i tècnica d’immigració del Consell Comarcal del Montsià, qui exposarà els resultats del treball de recerca, en el qual va participar, titulat “La recuperació dels sabers de les dones del Montsià: els sabers relacionats amb la cura de la salut”, que va ser becat el 2008 amb un dels Ajuts per a la recerca etnològica a les comarques de l’Ebre, convocats pel Museu de les Terres de l’Ebre. També es podrà visitar l’exposició “La recuperació dels sabers de les dones del Montsià”, produïda pel SIAD del Consell Comarcal del Montsià, fruit de la mateixa recerca. Tant aquesta com l’exposició recullen un bon nombre de remeis casolans elaborats a base de plantes remeieres locals, que encara s’usen actualment al Montsià, les receptes dels quals han estat catalogades i conservades a partir de la memòria oral d’un bon nombre de dones grans de la comarca.

Dia: 8/3/2013

Horari: 20 h.

Lloc: Sala d’adults de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó

Més informació: http://siadmontsia.blogspot.com/

Una resposta a “Les plantes remeieres i els sabers de les dones en la cura de la salut

Deixa un comentari