Espardenyers i espardenyes. D'Alcanar a Nova York

Conferència col·loqui a càrrec de M. Carme Queralt Tomás, conservadora d’etnologia del Museu de les Terres de l’Ebre, dins el segon Cicle de conferències: “Patrimoni fora de vitrina”, que té per objectiu apropar alguns dels elements del patrimoni material que en general romanen als fons del Museu, al públic en general. La conferència presenta un antic banc d’espardenyer procedent d’Alcanar, un dels municipis de les Terres de l’Ebre més vinculats a aquest ofici artesà, ans imprescindible, i a partir d’aquest fa un repàs als canvis en l’ús i els usuaris de les espardenyes fetes de cànem i beta de cotó, que ens porta des del món rural quotidià tradicional i masculí a la moda femenina més actual, que s’exposarà a la propera passarel·la de moda de Nova York, que es celebra aquesta primavera.

Data: 4 d’abril de 2013, a les 19.30h

Lloc: Sala d’Actes del Museu de les Terres de l’Ebre. Gran Capità, 34. 43870 Amposta. 977 702 954

Organitza: Antena del Coneixement de la URV, Museu de les Terres de l’Ebre i Ajuntament d’Amposta.

Més informació: www.museuterresebre.cat

Deixa un comentari