La Passió d’Ulldecona. Cinc-cents anys d’història (1512-2012)

El llibre de Mn. Josep Alanyà, canonge, arxiver i director de l’Arxiu Històric Diocesà de Tortosa, i Joan-Hilari Muñoz, historiador i catedràtic, documenta l’existència de representacions teatrals del misteri de la Tragèdia de Crist a Ulldecona, des de fa almenys cinc-cents anys. Al segle XVI es representava el text del Devallament de la Creu dins l’Església Parroquial de Sant Lluc, com han pogut constatar els autors. La presentació inclourà una lectura dramatitzada del text del segle XVI, a càrrec dels actors locals que representen actualment La Passió, donant continuïtat a la tradició. També es pot visitar a Ulldecona l’exposició “El gran repte. La Passió en català segons Jaume Vidal i Alcover”, sobre el text la representació actual de la Passió d’Ulldecona, que es podrà visitar entre el 17 de març i l’1 de maig tots els caps de setmana.

Dia: 14/3/2013

Horari: 19h 30’.

Lloc: Casa de la Cultura d’Ulldecona. c/ Major, 69. Ulldecona. Telèfon 977 720 009

Més informació: www.passioulldecona.org

Deixa un comentari