La patrimonialització de la cultura marítima

Facultat de Nàutica
Pla de Palau, 18, Barcelona

Dimecres 20  de març de 2013, 18.30 h

ALEGRET TEJERO, Joan L.; CARBONELL CAMÓS, Eliseu (Ed.) (2013) La patrimonialització de la cultura marítima. Girona, Documenta Universitària, 220 p.
Els textos recollits en aquest volum ofereixen una visió general sobre els processos de patrimonialització de les formes culturals vinculades al mar. Més enllà de l’estat del patrimoni marítim en sí, el llibre s’interessa per la manera en que s’està construint aquest patrimoni i com s’utilitza en l’actualitat. Els autors plantegen les seves propostes teòriques a partir de casos etnogràfics i històrics situats a Catalunya, País Basc, Galícia, Andalusia, així com el Yucatán a Mèxic i la Bretanya a França. Les múltiples mirades sobre els processos actuals de patrimonialització de la cultura marítima que conté aquest volum pretenen encetar un camí de col·laboració entre la teoria i la pràctica del patrimoni marítim.

La presentació anirà a càrrec de Xavier Roigé, coordinador del Màster Oficial en Gestió del Patrimoni Cultural de la UB, i del Dr. Agustí Martín, vicedegà de Relacions Institucionals de la Facultat de Nàutica de la UPC.

Deixa un comentari