Carrutxa inicia aquest dijous el cicle "Testimonis. Memòria d'un passat recent".

Per segon any consecutiu, s’inicia aquest 21 de març,un segon cicle de “Testimonis”, dedicat a recuperar i enregistrar la memòria de diferents testimonis que aborden el passat recent de la ciutat i de la comarca. De nou, diverses persones vinculades a diferents àmbits de la vida urbana ens ofereixen les seves experiències i el seu testimoni en forma de xerrada oberta al públic.

En la programació d’aquesta primavera, els testimonis continuaran tenint la transició política i els primers anys de la democràcia com a rerefons. És una mirada al passat, però que permet reflexions i interpretacions del present, especialment atenent l’actualitat que és notícia, amb qüestions com el comerç, l’atenció al necessitat i les drogodependències. Per a tancar el cicle s’ha organitzat una xerrada amb la festa major de Sant Pere com a protagonista.

Aquest dijous 21, l’encarregat d’obrir el cicle serà Tomàs Barberà, amb la xerrada «Unió de Botiguers de Reus, una experiència pionera», que tractarà sobre la creació d’aquesta associació comercial capdavantera a Catalunya i a l’Estat espanyol. Concretament, l’entitat té el seu origen cap a l’any 1975, quan es treballà des de la societat civil per aconseguir una associació d’afiliació voluntària, independentment del sector comercial i de la seva ubicació geogràfica dins la ciutat. Josep Maria Martí, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, serà l’encarregat de presentar el perfil biogràfic de Barberà.

L’activitat està organitzada per Carrutxa i l’Arxiu Municipal de Reus i compta amb el suport de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, de Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El cicle es realitzarà  el proper dijous 21 de març, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes de l’Arxiu Municipal de Reus (C/ Sant Antoni M. Claret, 3,)

Per a més informació: www.carrutxa.cat

Deixa un comentari