Les cançons de la nostra gent

Data: dissabte, 20 d’abril de 2013 a les 19 h.

Lloc: Saló d’actes del Palau Montcada, C/ Sant Josep de Calassanç, 12, Fraga

Les cançons de la nostra gent, reedició musicada amb CD del llibre de Josep Galán Castañ (Fraga, 1948-2005).

Reedició musicada amb CD, 2n número de la col·lecció lo Rebost Digital de l’Institut d’Estudis del Baix Cinca conté el recull de cançons típiques de Fraga que va realitzar Josep Galán i que fou publicat l’any 1993 pel Govern d’Aragó dins de la col·lecció “Pa de Casa”

L’IEBC ha fet una revisió tipogràfica i ortogràfica de l’original. També s’han revistat les partitures manuscrites i s’han completat les informacions de les referències que l’autor va col·locar a final de cada capítol i del text en general, a través de notes a peu de pàgina, amb l’objectiu de contextualitzar les cançons i aclarir algunes qüestions. A més a més, s’han afegit il·lustracions, fetes per Ramon Mesalles Rué, annexos amb documents diversossobre xerrades i articles de Josep Galán i un  CD amb una sèrie de cançons interpretades  pels membres de la Coral de Fraga i per alumnes de l’Institut Musical Comarcal de Fraga, sota la direcció dels profesosrs de música Pili Calvet i Ramon Elías.

Les cançons s’han classificat en base a un punt de vista temàtic; dins de quatre blocs ben diferenciats: primer, hi ha una petita mostra representativa de temes de falda interpretats  per una veu maternal; en segon lloc, un parell de cançons on interactua la veu maternal amb veus infantils; el tercer bloc, el més extens, se centra  en peces del món de la infància i per el quart grup, correspon amb les cançons d’adults. Entre les cançons gravades, destaquen les més populars a Fraga, com “Galing-galong” i “Toca manetes”, pel que fa a les infantils i “Les figues verdes”, “A la vora del riu” i “Una maitinada fresca”, pel que fa a les d’adults.

La publicació ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Fraga, de la comarca del Baix Cinca, i la col·laboració del Moviment Coral Català.

Organitza: Institut d’Estudis del Baix Cinca

Més informació: Institut d’Estudis del Baix Cinca, iebc@iebc.cat

Deixa un comentari