"Mirabilia sunt opera tua Domine". Emili Juncadella, muntanyenc (1908-1915)

Exposició

Fins el 30 d’abril.

Lloc: Paller de Casa Gassia, Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Esterri d’Àneu.

Inauguració; dissabte, 20 d’abril a les 12:00h.

Amb aquesta exclamació en llatí, Emili Juncadella inicia la narració minuciosa de vint excursions efectuades entre els darrers dies de l’agost de 1908 i mitjans del mateix mes de cinc anys més tard; cent vint-i-vuit pàgines d’atapeïda lletra anglesa que descriu amb detall una manera molt determinada de practicar i comprendre l’excursionisme, tan allunyada de l’actual. Aquesta mostra pretén oferir una primera aproximació a la personalitat muntanyenca d’aquest singular personatge.
Aquesta exposició és una producció de la Diputació de Barcelona i, excepte els períodes d’itinerància, s’exhibeix al Castell de Montesquiu (Parc del Castell de Montesquiu).

Paral·lelament, i amb l’acte de donació dels béns mobles del fons etnològic de la família Ambrós, format per un total de 18 béns -entre mobiliari, estris domèstics d’ús quotidià i eines d’ús agrícola i ramader- provinents del Pallars, des de l’Ecomuseu es vol fer constar l’agraïment a Jordi Ambrós i la seva família per la generositat i afecte demostrats vers l’Ecomuseu i el patrimoni cultural pirinenc.

Deixa un comentari