Els primers submarinistes de Palamós, a Converses de Taverna

Divendres 10 de maig | Ca la Pepa Caneja | 19.00h

La sessió número 104 de Converses de Taverna, cicle de trobades organitzades pel Museu de la Pesca, a Palamós, estarà dedicada a la historia dels primers submarinistes a Palamós. El submarinisme és un esport amb moltíssima afició a tota la Costa Brava i a Palamós en particular. Té un gran número de practicants i una àmplia base social, representada per clubs com Skaphos sub. A més, és un dels sectors de negoci més dinàmics de la vila, gràcies sobretot a les nombroses empreses de serveis (formació, guies, lloguer de material…) amb la base d’operacions al municipi.

Des de que es popularitzaren els primers equips autònoms de busseig, la pràctica del submarinisme en les seves diferents formes no ha parat d’augmentar a Palamós. Els submarinistes s’han sentit atrets per la particular bellesa del fons marí de la Costa Brava i pels atractius que conserva, com els diferents pecis accessibles que es poden visitar. A més, les activitats lligades al submarinisme s’han multiplicat: apnea, fotografia subaquàtica, pesca esportiva, neteja dels fons marins…

Aquest proper divendres 10 de maig diferents submarinistes ens ajudaran a recuperar la memòria dels inicis del submarinisme a Palamós a la dècada de 1960 i 1970, integrant, com altres aspectes, del patrimoni marítim del nostre litoral.

Deixa un comentari