"Taller de memòria" cognitiu i patrimonial

Des del passat mes de febrer el Museu de les Terres de l’Ebre i la fundació privada Fundació Pere Mata realitzen conjuntament el programa “Taller de memòria”, una activitat quinzenal d’estimulació cognitiva, sociosanitaria, i de difusió cultural del patrimoni etnològic, que es perllongarà fins al desembre d’aquest any, amb resultats molt positius. Hi participen entorn d’una quinzena d’usuaris de la llar residència que la Fundació té a Amposta.

L’activitat té tres objectius principals: estimular les seves capacitats cognitives, propiciar la seva integració social, i donar-los a conèixer l’entorn i la cultura locals, a través d’una vintena de sessions, que giraran entorn d’un element patrimonial etnogràfic, conservat al fons del Museu de les Terres de l’Ebre; i compta amb monitors del personal auxiliar tècnic de la Fundació i la tècnica de l’àrea d’Etnologia del Museu que proporciona els béns etnogràfics i el material bibliogràfic i documental que els contextualitza.

Aquest programa forma part de les activitats del Museu de les Terres de l’Ebre que s’emmarquen dins els actuals programes d’accessibilitat cognitiva que realitzen diversos museus de Catalunya. El 1996, com a Museu del Montsià, ja va dur a terme l’activitat “Grups de conversa i patrimoni etnològic”, una activitat en aquell cas adreçada a la gent gran de la Residència d’Avis d’Amposta, una experiència molt positiva sobre la qual el Museu i la Residència van publicar diversos articles i van presentar una comunicació a les IV Jornades Geriàtriques i Sociosanitàries del Pirineu, el 1998.

Lloc: Aula oberta del Museu de les Terres de l’Ebre

Més informació: www.museuterresebre.cat


Leave a Reply