Arriben Bandes

Arriben Bandes. Les societats musicals valencianes, és el títol del catàleg de l’exposició temporal homònima que es pot visitar fins el 30 de juny al Museu Valencià d’Etnologia.El Museu s’acosta per primera vegada a l’important i significatiu món de les societats musicals, amb l’objectiu de proposar una lectura que superi la vessant estrictament històrica i festiva, i present des d’una visió antropològica el paper de les bandes com marcs de trobada, socialització i convivència col·lectives.

Les bandes de música constitueixen un dels fenòmens sociològics més interessants i diferenciadors de la Comunitat Valenciana, per la seva extraordinària implantació en tot el territori i per la quantitat de recursos humans, materials i econòmics que mobilitzen. Els escassos estudis acadèmics que existeixen sobre aquesta temàtica han tractat de trobar les raons per les quals les bandes de música han tingut un arrelament tan profund al poble valencià, i tots han coincidit a assenyalar que es tracta d’un moviment complex, en el qual la interacció amb l’àmbit de la festa (en realitat, la seva expressió pública) és només un dels molts factors que ajuden a entendre l’homogènia i fecunda expansió del teixit associatiu musical.

Edita: Museu Valencià d’Etnologia.
ISBN: 978-84-7795-649-5
199 pp.

Deixa un comentari