Músics, balls i festes

La revista “CADÍPEDRAFORCA“, publicada per l’editorial Gavarres, en el seu número 14 dedica un dossier de 45 pàgines a fer una aproximació als grans protagonistes de les festes majors, que eren els músics i els balladors, el·laborat a partir de converses amb els joves que van formar part de les orquestres més celebrades de les comarques de l’Alt Urgell, Berguedà i Cerdanya, i dels grups més coneguts arreu.

Entre d’altres, es poden trobar el següents articles: “L’olla grossa dins de la petita”, de Carles Pont. “Músics de poble”, de Jordi Pasques. “Amb regust de bolero”, de Pilar Màrquez. “Amb un remolc fent d’escenari”, de Marc Martínez. “Tothom esperava els músics”, de Carles Gascón. “Orquestres puigcerdaneses”, d’Oriol Mercadal i Martí Solé. “Organyà, terra de músics”, de Marcel Fité. “Polques, masurques i pasdobles”, de Guillem Lluch. “El Jaumet Xic, l’art de fer ballar”, de Quirze Grifell. “Els Ferrers de Tuixent”, de Meritxell Prat. “Lo Fiter de Canelles”, de Marcel Fité. “Entre balls, a picar la dalla”, de Josep Noguera. “Cada diumenge és festa major”, de Miquel Spa. “‘Salón’ Rosa, Club 32 i Gatzara”, de Pere Pujol. “La festa uneix”, d’Eva Tomàs. “Si és festa major, ball Cerdà”, de Lluís Obiols…

Deixa un comentari