Escola d'estiu de Jocs Tradicionals

SOM EL QUE JUGUEM

Jugar tenint espai, temps i amics i amigues per fer-ho. Jugar i rebre el que ens transmet i ofereix el nostre territori,  ric d’elements naturals i de persones.

La barqueta de canya surant a l’aigua, el molinet de paper girant al vent, la taula parada amb la cuineta modelada amb fang i cuita al foc. El xiulet d’herbei, i el de canya. La llauna amb filferro i rodes de cartró. La cançó que asserena i la que fa riure, o saltar. La baldufa que fa reviure la fusta que ja s’havia assecat. La bola de fang dins el forat. Els patacons que han jugat i jugat partides. La pala que ha estovat tanta roba al safareig i que ara llança ben lluny la fusta afuada. El cuir fet pilota que piquem amb la mà. L’espart trenat que ens permet llançar el còdol ben enllà i el clot a la fusta del tauler que rep la sembra de llavors.

I la gent que ha trobat, al llarg dels temps, vida i joc en els elements propers i quotidians. Per entretenir, per jugar, per deixar que els infants imitin el tarannà diari, el treball, les ocupacions i  tot jugant, aprenguin a ser persones.

El joc ens ajuda a configurar els aprenentatges, les actituds, les habilitats, l’autonomia.

Els pobles són el que parlen, el que mengen i també el que juguen.

Enguany tindrem la companyia de bons amics i amigues dels territoris de parla catalana; de les Illes Balears, del País Valencià. Juguem amb la mateixa llengua, construïm la identitat comuna mantenint el caràcter de cadascú.

Des de la infantesa fins a la maduresa SOM EL QUE JUGUEM.

Estem preparant una escola d’estiu rica en jocs, rica en festa. Serà la segona Escola d’estiu de Jocs Tradicionals a Tàrrega- Anglesola. Enguany amb la possibilitat d’assistència a activitats sols de matí o de tarda i/o a tallers monogràfics.

Us esperem per aprendre junts, per gaudir-ne i celebrar-ho .

Qui vol venir a jugar amb nosaltres ?

Cia. de Jocs l’Anònima.

Juny 2013

PROGRAMA ESCOLA ESTIU 2013

jocsanonima.wordpress.com

jocsanonima@gmail.com

Deixa un comentari