3a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

Barcelona, Manlleu, Torroella de Montgrí,
Amposta, Esterri d’Àneu, Espot i Boí
4 de juliol – 13 d’agost 2013

Enguany la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic que organitza la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals conjuntament amb l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial té un caràcter multiseu. Així, es realitzaran projeccions a les seus del Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta), el Museu del Ter (Manlleu), el Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí) i l’Ecomuseu de les valls d’Àneu (Esterri d’Àneu). A més, aquesta darrera entitat organitza sengles passis de documentals a Espot i a Boí.

La sessió inaugural va tenir lloc a Barcelona amb la projecció, en còpia restaurada per la Filmoteca de Catalunya, de la pel·lícula Verd madur, dirigida per Rafael Gil l’any 1960. Va comptar amb la participació d’Itziar González, néta de Josep Virós, i Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura. Verd madur és l’adaptació d’una novel·la de l’escriptor Josep Virós (Llessui, 1905 – Barcelona, 1987), qui també va produir el film.

Vegeu aquí la fitxa de la Filmoteca de Catalunya sobre Verd madur.

Cartell de la Mostra
Programa conjunt
Programa del Museu de les Terres de l’Ebre
Programa de l’Ecomuseu de les valls d’Àneu
Programa del Museu de la Mediterrània
Programa del Museu del Ter

Deixa un comentari