El meu barri: la nova proposta teatral per a les nits d'estiu al Museu del Ter

L’any 2010 el Museu del Ter va rebre el fons fotogràfic de Rafael Rueda, i des de llavors ha organitzat diferents activitats per tal de documentar i posar en valor aquest llegat. Fins a dia d’avui s’ha digitalitzat i documentat part del fons, tasca que en bona mesura ha estat possible gràcies als tallers de fotografia històrica “Desvetllem la memòria” que formen part dels Tallers i Jornades de Memòria Oral que cada any organitza la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional.

Per tal de donar a conèixer aquest fons, l’any 2012 el Museu del Ter va realitzar l’exposició “Rafael Rueda, un obrer de la fotografia. Manlleu, anys seixanta i setanta del selge XX”. La mostra va gaudir d’una molt bona acollida, i a més va servir d’inspiració per l’espectacle teatral “El meu barri”.

En una societat industrial en plena efervescència, l’aportació dels nouvinguts de la resta de l’Estat, era cabdal pel seu desenvolupament. En aquest escenari una família arriba a Manlleu provinent d’un poble de Jaén, amb l’esperança d’un futur millor en un nou entorn, ignorant les dificultats socials que es trobarien.

El Museu del Ter i la companyia CorCia Teatre treballen conjuntament des de fa anys per unir la difusió cultural i el llenguatge dramàtic. Des de l’any 2008 fins al 2012, el Museu del Ter va programar durant els mesos de juliol i agost l’espectacle Torn de nit i Ànimes de Batan, representades al mateix museu les nits de divendres i dissabte. La nova proposta té una base costumista i barreja la història real dels anys 60, 70 i principis dels 80 amb la ficció.

Data: divendres i dissabtes des del 12 de juliol fins al 10 d’agost a les 21.30h
Lloc: Museu del Ter. Passeig del Ter, 2 Manlleu

Per a més informació: www.museudelter.cat

Leave a Reply