El riu de les dones. Converses amb les padrines del Parc de l'Alt Pirineu

Durant el mes d’agost tindran lloc les presentacions als Pallars, i a la Val d’Aran de la publicació El riu de les dones. Converses amb les padrines del Parc Natural de l’Alt Pirineu, de Jordi Suñé.

Aquest llibre és el resultat de la beca CAN (Centre d’Art i Natura) a la recerca concedida el 2011. Aquest nou volum de la col·lecció “La Llosera” recull i ordena els continguts de les entrevistes realitzades a una vintena de padrines per descriure la vida quotidiana al Pirineu del segle XX.  Més enllà d’una visió estàtica s’hi poden llegir detalls dels canvis socials viscuts. La perspectiva d’aquestes persones serveix al lector per apropar-se a la part silenciada de la història, aquella perspectiva real i alhora, sovint,invisible: la casa, el treball, l’educació, l’alimentació, la higiene, la salut, la migració, l’economia domèstica, les festes, la gastronomia, etc. El riu de les dones és una mirada enrere des del present. És un testimoni cosit a partir de moltes experiències i anys viscuts. A través de les vides de les àvies ens podrem apropar a un territori conegut per tothom a nivell turístic però moltes vegades desconegut.

Presentacions:

Dissabte, 10 d’agost, dins el marc de la jornada cultural “Coneix la Terreta”, a Sapeira (Pallars Jussà).

Divendres, 16 d’agost, al BB Art, a Baqueira (Vall d’Aran), a les 18:00h.

Dissabte, 17 d’agost, al Centre d’Art i Natura de Farrera (Pallars Sobirà), a les 19:00h.

Autor:
Jordi Suñé i Morales, Jordi
Edita: Centre d’Art i Natura i Garsineu Edicions, Farrera 2013
ISBN:978-84-967

Deixa un comentari