Taller d'etnologia al IX Aplec de Sant Cebrià dels Alls

Campanes de l’ermita de Sant Cebrià, actualment a Sant Martí de Romanyà.

En el marc del IX Aplec de Sant Cebrià dels Alls que tindrà lloc el 15 de setembre, el Consorci de les Gavarres organiza a les 12.00h un taller d’etnografia sota el títol “El transport de la llenya fins a la plaça carbonera: les obergades, els burros, les forques.” Al llarg del taller es discutirà sobre la forma en què els bosquetans traginaven la llenya quan encara a molts racons de les Gavarres només s’hi arribava a peu.

Eduard Baulida serà l’encarregat de presentar les obergades, els burros, els biarts (o baiards) i les forques que utilitzaven els antics bosquetans, alguns dels quals també compartiran amb els assistents els seus coneixements. Al llarg del taller es podrà practicar i provar les diferents modalitats de transport de llenya tradicionals a la zona.

Podeu consultar el detall  del programa del IX Aplec de Sant Cebrià dels Alls, amb missa, dinar i recital a la web del Consorci de les Gavarres.

Leave a Reply