Acte de reconeixement al fotògraf Jordi Gumí

El proper dissabte 5 d’octubre Tavertet retrà un homenatge pòstum al fotògraf Jordi Gumí, mort el passat 19 de setembre. Jordi Gumí va néixer a Barcelona l’any 1931. Químic de formació, des de feia més de cinquanta anys el Jordi havia convertit en professió el que era la seva gran afició: la fotografia. L’any 1969 va començar a exercir de professor a l’Escola Massana de Barcelona, i va ser un dels fundadors de l’Institut d’Estudis Fotogràfics. L’activitat més dominant en la seva tasca va ser la il•lustració de publicacions, especialment per a llibres sobre Catalunya, amb imatges de temàtica d’art, cultura, geografia, documentació popular i recerca de tradicions. És autor gràfic de més d’una trentena de llibres, d’entre els quals destaquen volums sobre art romànic, gòtic i popular, així com “Fires i Mercats a Catalunya”(1978), “Tradicions, Mites i Creences dels Catalans”(1979),”La Joguina a Catalunya”(1981),”La Casa Llotja de Mar de Barcelona”(1986),”Les Catedrals de Catalunya”(1994),etc. Les seves imatges poden trobar-se en publicacions enciclopèdiques, llibres d’art, revistes, periòdics i obres generals. Precisament per la seva tasca de difusió de la imatge de Catalunya mitjançant la il•lustració de nombrosos volums sobre patrimoni artístic, el territori i les tradicions de Catalunya, la Generalitat li va concedir la Creu de Sant Jordi l’any 2010. Instal•lat a Tavertet (Osona) fa més de trenta anys, actualment era regidor de Cultura de l’Ajuntament.

Data: Dissabte 5 d’octubre a les 18h
Lloc: Església Sant Cristòfol de Tavertet

Deixa un comentari