Com va començar l'atenció domiciliària d'infermeria a Reus, propera xerrada del cicle Testimonis

Després d’haver abordat les transformacions sanitàries de l’hospital Sant Joan de Reus i el naixement del servei d’oncologia del mateix centre, el cicle “Testimonis. Memòria d’un passat recent”  organitzat per Carrutxa i l’Arxiu Municipal de Reus torna a tractar un tema relacionat amb la salut de les persones. Concretament, el proper dijous 17 d’octubre les infermeres Rosa González, Rosa Tort i Mònica Anguela parlaran sobre com va començar l’atenció domiciliària d’infermeria a Reus.

Durant la dècada de 1980, algunes professionals d’atenció primària de salut vinculades al CAP Sant Pere de Reus realitzaven tasques d’infermeria a les consultes d’urologia i ginecologia. Treballant en aquestes àrees s’adonaren de les dificultats dels malalts per a desplaçar-se fins a l’ambulatori perquè els fessin un senzill canvi de sonda. Llavors varen decidir d’anar als domicilis voluntàriament a realitzar aquesta tasca, entre d’altres. Però un cop al domicili constataren que aquelles persones i les seves famílies tenien més necessitats sanitàries i socials.

Presenta: Mònica Anguela

L’acte tindrà lloc el dijous 17 d’octubre a partir de 2/4 de 8 del vespre a la sala d’actes de l’Arxiu de Reus (c/ Sant Antoni M. Claret, 3).

El cicle “Testimonis” està organitzant per Carrutxa i l’Arxiu Municipal de Reus i forma part del programa dels Tallers de memòria oral impulsat per l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial.

Deixa un comentari