Cinquena Jornada d'Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés: la jota, sentiment i identitat de l'Ebre

Data:Dissabte, 19 d’octubre de 2013 a les 17 h.        Lloc: Ascó

Cinquena Jornada d’Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés. La Jota, sentiment i identitat de l’Ebre

PROGRAMA:

17.00 h. A la Plaça del Riu i davant el pou en homenatge a Carmel Biarnés, es llegiran textos de la seva obra escollits per Angelina Biarnés i Daura. A continuació, Obdara Trio oferirà un breu repertori de peces populars i l’harmonització de la jota d’Ascó.

18.00 h. Inauguració de la jornada a càrrec de l’alcalde d’Ascó, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, el president del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i el president de l’Associació Cultural Lo Llaüt d’Ascó.
18.15 h. Ponència La jota a les Terres de l’Ebre: identitat i construcció territorial, a càrrec de Claire Guiu (professora titular en geografia de la Universitat de Nantes).
19.00 h. Pausa-cafè
19.30 h. Ponència La jota a la Ribera d’Ebre, a càrrec de Mireia Grangé (tècnica de Joventut i Cultura del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i membre del Grup de Jotes de la Ribera d’Ebre.
20.00 h. Presentació del llibre Carmel Biarnés d’Ascó: una aproximació biogràfica, de Xavier Garcia, guardonat amb el XV Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila.
20:30 h. Lliurament del V Premi de Periodisme Carmel Biarnés.
20.45 h. Emissió del documental La jota d’Ascó, elaborat per Vídeo Ascó Televisió
21.00 h. Cloenda de la V Jornada Carmel Biarnés
Fins el 27 d’octubre, al vestíbul de l’ajuntament, es podrà visitar l’exposició Festa de Sant Antoni d’Ascó. Ahir i avui (Associació cultural Lo Llaüt)

Deixa un comentari