Carrutxa organitza una jornada sobre el pandero quadrat el proper 2 de novembre al Masroig

El proper dissabte 2 de novembre, Carrutxa organitza una jornada sobre el pandero quadrat al Masroig, convocada amb la voluntat de donar a conèixer el valor cultural, social, musical i lingüístic de les cançons de pandero, un repertori associat antigament a les dones i molt vinculat a confraries com la del Roser.
Aquesta jornada estarà dividida en dues parts. Al matí hi haurà les ponències de Josefina Roma, Montserrat Canela i Salvador Palomar, així com una Taula Rodona d’experiències a l’entorn del pandero, que comptarà amb Mauricio Molina, Guillem Ballaz i Salvador Palomar.
A la tarda es realitzaran dos tallers; un de percussió, amb Mauricio Molina, i un de cançó de pandero, amb Laia Pedrol. L’acte de retorn de l’antic pandero del Masroig, donarà pas a la cloenda, amb el concert del grup Krregades de Romanços.
Aquesta jornada forma part del programa «Cantar amb el pandero», compta amb la col·laboració de l’Ajuntament del Masroig i de diverses entitats del poble, i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Obra Social “La Caixa”.

Podeu trobar el programa sencer a la pàgina web: http://www.lopanderodelesmosses.cat/

Tot i que l’assistència a les conferències és lliure, la inscripció és necessària per als tallers i per als menjars. La podeu formalitzar des del formulari que trobareu figura a la mateixa  pàgina web. Per qualsevol aclariment, podeu escriure a: carrutxa@lopanderodelesmosses.cat

Sens dubte, aquesta és una bona oportunitat per conèixer un instrument i una pràctica musical força present en la nostra cultura popular en el passat i que, en l’actualitat, agafa nova embranzida junt amb altres modalitats de cançó improvisada.

Us hi esperem.

Deixa un comentari