Sants tradicionals catalans

Presentació del llibre: Sants tradicionals catalans, de Joan Arimany i Juventeny.

La tradició popular es fa ressò de l’existència d’un bon nombre de santes i sants amb singular devoció a Catalunya. Són, especialment, aquelles i aquells que han rebut culte a partir de les seves relíquies i dels quals, el poble, en desconeixia els trets biogràfics. La imaginació col·lectiva se’ls va fer seus tot omplint aquest buit amb narracions fabuloses més pròpies del fet llegendari que de la realitat.

Aquest volum recull el coneixement que es té d’aquestes santes i sants que han estat vinculats amb Catalunya des de la religiositat popular. S’hi contemplen els seus trets biogràfics, els atributs característics i se’ls relaciona amb el patrimoni historicoartístic.

Sants tradicionals catalans és el complement i la continuació del Diccionari de sants històrics catalans , publicat fa dos anys pel mateix autor i editorial.

Data: 22 de novembre a les 20h

Lloc: Biblioteca Municipal de Manlleu. c/Baixa cortada, 1. 08560 Manlleu

Leave a Reply