S’obre al públic el Museu de la Mar de l’Ebre, a Sant Carles de la Ràpita

A partir del dia 1 de desembre es pot visitar un nou equipament cultural a les Terres de l’Ebre: el Museu de la Mar de l’Ebre, a Sant Carles de la Ràpita. És una iniciativa de l’Ajuntament de la ciutat, titular de l’equipament, i compta amb el suport tècnic del Museu de les Terres de l’Ebre, ens responsable de la seva gestió. L’equipament ofereix dos exposicions permanents, de caràcter pluridisciplinari: “La mar de l’Ebre: del Cap de Terme a Sòl-de-riu” i “La mar de l’Ebre: Terra de pescadors i mariners”, així com cinc interactius multimèdia, que abasten temes com l’arqueologia subaquàtica, els monuments i jaciments vinculats a la navegació per la zona, el comerç, i la memòria dels oficis, nissagues i empreses relacionats amb la mar d’aquest tram de costa.

La segona exposició mostra la importància geoestratègica d’aquesta costa, fent un recorregut històric amb esdeveniments com la batalla de les Goles de l’Ebre entre els romans i els cartaginesos o la repoblació de la costa des de finals del segle XVIII, moment d’aparició i creixement dels nuclis de població de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Sant Carles de la Ràpita i les Cases d’Alcanar) i el creixement d’aquests nuclis gràcies a la pesca i les activitats que la complementen: armadors, mestres d’aixa, remendadores de xarxes, velers. Una part del treball de  recercar i inventariar béns mobles va ser finançat pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, i el va realitzar Elena Juncosa, els anys 2009 i 2010.

Més informació: Museu de les Terres de l’Ebre. C/ Gran Capità, 34. 44870 Amposta www.museuterresebre.cat Telèfon: 977 702 954. info@museuterresebre.cat

Leave a Reply