L’artesania dels vestits de paper a Amposta

L’ajuntament d’Amposta i el Museu de les Terres de l’Ebre organitzen aquesta exposició, en motiu de la Fira de Santa Llúcia, patrona dels oficis d’agulla, que aquest any homenatja el col•lectiu de modistes de paper locals.
El Concurs Nacional de Vestits de Paper de les Festes Majors d’Amposta, celebrat amb gran èxit de públic i de participació, any rere any, des del 1971, ha estat l’aparador  d’aquest treball artesà, que, en mans de modistes amb experiència, ha vingut transformant tota mena de paper (reciclat o no) en obres d’art popular, amb l’únic ajut de la imaginació, el fil i l’agulla, perquè les bases del Concurs no permeten l’ús de coles, ni d’altres sistemes de subjecció, que el cosit. Cadascun dels vestits d’època, de fantasia, de moda actual i de moda infantil –les quatre categories del Concurs- representa centenars d’hores de treball especialitzat, pacient i entretingut, fet a mà, amb destresa i il•lusió.
Les fotografies, els vestits i els complements que s’exposen són una petita mostra de la riquesa artesanal produïda i premiada al Concurs de Vestits de Paper de les Festes Majors d’Amposta. Contemplar els dissenys acabats, tant els premiats com els presentats, és un plaer, que sempre sorprèn.
Dies: del 15/12/2013 al 7/1/2014
Horari: diumenge 15 de desembre tot el dia, la resta de dies laborables de 9h a 14h
Lloc: Vestíbul de l’Ajuntament d’Amposta
Més informació: info@museuterrsebre.cat http://www.museuterresebre.cat 977 702 954

Deixa un comentari