Arbúcies, gent d'astúcies matavalons

El proper dissabte 21 de desembre, en el context dels actes de celebració del tricentenari del Combat d’Arbúcies, es presenta el quart número de la col·lecció “Contes del Montseny”: El combat d’Arbúcies. Arbúcies gent d’astúcies, matavalons… editat pel Museu Etnològic del Montseny i l’Ajuntament d’Arbúcies, amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura Popular.

En aquesta ocasió, a partir del text de Daniel Martí i els dibuixos de Francesc Riart, aquest conte ens trasllada a un episodi històric, que va tenir lloc el 14 de gener de 1714, on el sometent de la vila d’Arbúcies i d’altres poblacions veïnes van derrotar dos regiments de tropes valones en el marc del conflicte de la Guerra de Successió. D’aquest fet, n’ha perdurat en la memòria dels arbuciencs  l’expressió: “Arbúcies, gent d’astúcies, matavalons…”

Data: 21 de desembre de 2013

Hora: 12 h

Lloc: Museu Etnològic del Montseny, la Gabella. Major 6, Arbúcies (Selva)

Organitzen: Museu Etnològic del Montseny

Deixa un comentari