La imatge velada

Divendres 14 de febrer L’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) presenta al públic el projecte LA IMATGE VELADA.

Lloc: CFD (Creació de Fotografia documental), carrer Fontrodona, 31. Barcelona.

19:00 hores

Intervindrán:
Pablo González i Andrés Antebi, coordinadors del projecte.

+ info:
http://www.ovq.cat/?projectes=imatge-velada
https://www.facebook.com/ObservatoriVidaQuotidiana

La Imatge Velada és una recerca interdisciplinar que busca rescatar i difondre les biografies i els fons fotogràfics d’alguns dels més importants fotoperiodistes de les primeres dècades del segle XX a Barcelona. Incomprensiblement, se sap ben poc sobre com era l’ofici de repòrter gràfic en els seus primers temps, i, més enllà d’alguns icones, la gran majoria de les imatges que es presenten encara avui són pràcticament desconegudes.

L’equip que hi treballa, coordinat per Andrés Antebi (antropòleg i documentalista) i Pablo González Morandi (historiador i documentalista), compta amb la col·laboració entre d’altres de Laia Manresa (realitzadora i guionista), Maria Romero (editora), Teresa Ferré (periodista), Roger Adam (dissenyador gràfic) i Josep Cruanyes (advocat i historiador).

El projecte prendrà cos en el documental titulat Els Tres Reis Mags -actualment en fase de postproducció-, el llibre Repòrters gràfics. Barcelona, 1900—1939 i la webwww.reportersgrafics.net d’imminent aparició.

L’ Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) és una organització independent que des del 1999 treballa per a fomentar el coneixement crític i obrir espais de confluència entre la investigació social i la creació àudio-visual.

Deixa un comentari