Un exemple de patrimoni immaterial vallenc: la cassola de Dijous gras

Data: dimecres, 19 de febrer de 2013, a les 19:30 h.
Lloc: Seu de l’Institut d’Estudis Vallencs          (Antic Hospital de Sant Roc, C/ Jaume Huguet, 1), Valls.

Conferència: “Un exemple de patrimoni immaterial vallenc: la cassola de Dijous gras” a càrrec de la historiadora Pilar Vives Corbella. Amb aquesta xerrada es vol donar a conèixer un menjar propi que a Valls es va mantenir fins fa ben poc temps. Tot i les variants, sembla ser que la recepta es ben bé la mateixa des del segle XVII.

Aprofitant que ens trobem a les portes de Carnaval -i de Dijous gras- la conferència anirà precedida d’un tastet d’aquest plat gairebé desaparegut, i en ella coneixerem l’origen i procedència de la recepta, quins productes es fan servir, quines variants coneixem, com es vincula amb la festa i amb el calendari, quina és la base de la cuina barroca de les nostres contrades, i per què és interessant recuperar els diferents patrimonis immaterials que ens singularitzen i que ens ajuden a entendre la nostra realitat.

Organitza: Institut d’Estudis Vallencs Més informació: 977 600 660 iev@iev.cat

Deixa un comentari