Diàlegs culturals: Pau pi i el Carnaval de Lleida. Orígens, història i recuperació d'un personatge singular del carnaval lleidatà

Data: Dimarts, 25 de febrer de 2014, a les 19.30 h. Lloc: Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida (C/ Sant Martí, s/n) , Baixos de l’Església de Sant Martí)

Diàlegs culturals: Pau pi i el Carnaval de Lleida. Orígens, història i recuperació d’un personatge singular del carnaval lleidatà.

Continua el cicle Diàlegs culturals, i aquest cop “enceta” de manera oficiosa el Carnaval lleidatà, amb un col·loqui entre l’Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix i la Germandat Pau Pi. En Pau Pi és la personificació del Carnestoltes a Lleida. Un personatge singular, exclusiu, del Carnaval lleidatà. Però, quin és el seu origen? Quan apareix aquest personatge i en quines circumstàncies? I alhora, quin és el seu paper avui dia al Carnaval de Lleida? Com i quan es recupera aquest personatge després de la prohibició franquista del Carnaval? Com encarna en Pau Pi l’essència del Carnaval? En quins actes i amb quines sàtires? La Germandat Pau Pi és l’entitat que avui dia té cura que en Pau Pi reneixi cada any pel Carnaval a Lleida, a l’ensems que és un dels puntals del Carnestoltes lleidatà. L’Associació Aurembiaix porta molts anys dedicant-se a la investigació i la divulgació de les festes a Lleida. Ambdues entitats entren en diàleg mitjançant aquest col·loqui, per difondre encara més en Pau Pi (si cal) i aproximar-nos, des d’una òptica un xic més reflexiva i assossegada que la de les disbauxes carnavalesques, a aquest personatge, al qual val la pena conèixer no només per la seva desenfadada i burlesca presència, sinó també per la seva genuïna identitat lleidatana. Un personatge propi singular i exclusiu del Carnaval a Lleida. Aquest col·loqui permetrà que ens endinsem en una part molt interessant de la història del Carnaval lleidatà.
Organitza: Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix, Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida-Paeria de Lleida.
Amb la col·laboració de: Germandat d’en Pau piMés informació: Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix, actpaurembiaix@gmail.com

Deixa un comentari