INHERIT, un espai per a la discussió del concepte de patrimoni tangible i intangible

INHERIT és un projecte europeu (Programa Europe for Citizens, 2012-2014) creat per un grup d’investigadors de la Universitat de Siena (Itàlia), en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Ljubljana. El seu objectiu és la construcció d’un espai original, obert i inclusiu per la discussió del concepte de patrimoni tangible i intangible, que pugui influir sobre un procediment de construcció des de baix de valors de ciutadania, memòria i identitat a la Unió Europea.

El projecte es divideix en quatre desafiaments (challenges):

1. Herència i Patrimoni – formes de transmissió del patrimoni cultural
2. Pàtria i Patrimoni – patrimoni i noves formes de pertinença
3. Patrimoni i Innovació – transmissió del patrimoni i lluites polítiques contra la seva explotació
4. Patrimoni i Privatització – patrimoni i polítiques de privatització

La web utilitza PanSpeech, una plataforma de producció cultural col·laborativa, fundada sobre els principis del “crowdsourcing”, desenvolupada per produir coneixements i valoritzar el saber les competències. Dins PanSpeech és possible crear nous continguts, posar en enllaç i comentar articles, citar assajos i llibres existents, proposar i col·laborar a nous projectes i casos d’anàlisi relatius als quatre desafiaments. Al final del projecte, totes les contribucions recollides a la plataforma s’utilitzaran per construir uns “documents complexes”, cadascun relatiu a un desafiament específic. El resultat serà analitzat per científics socials que participen al projecte i es difondrà als policy-makers.

Us podeu registrar a la plataforma aquí. La idea és desenvolupar investigacions multidisciplinàries al servei de la comunitat d’usuaris i ajudar a la construcció d’una xarxa d’actors interessats en accions concretes al voltant del patrimoni cultural. PanSpeech garanteix el respecte a la propietat intel·lectual.

Podeu seguir aquesta iniciativa a

Facebook: Panspeech
Twitter: @PanSpeech

 

+ informació:

Equip INHERIT Barcelona:

Dr. Andrea Noferini: Responsable del Projecte INHERIT per Catalunya – Espanya
andrea.noferini@uab.es

Francesco Camonita: Responsable tècnic del projecte INHERIT per Catalunya – Espanya
francescomaria.camonita@uab.es

Elsa Soro: Investigadora Associada INHERIT
Elsa.soro@uab.es

Campus UAB
Edifici E – Despatx 001
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

Deixa un comentari