Nova edició del programa Maiors del Canal Terres de l'Ebre, dedicat a la recuperació del ball de la jota a les Terres de l’Ebre

Dintre de la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner amb l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial es troba el programa de Canal Terres de l’Ebre “Maiors”, que compta des del 2010 amb un consell assessor composat per representants del mateix canal, del grup de residències l’Onada, de l’Institut Ramon Muntaner i de centres d’estudis del territori (Centre d’Estudis Seniencs, Centre d’Estudis Planers, Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i Institut d’Estudis Comarcals del Montsià).

El format és una taula rodona al voltant d’una temàtica de cultura popular i tradicional de les Terres de l’Ebre, en la qual participen tant testimonis directes com investigadors socials que han fet recerques de memòria oral.

Es tracta, per tant, d’una iniciativa de divulgació de la memòria oral i de la recerca etnològica a les Terres de l’Ebre, dirigida al gran públic.

La propera edició d’aquest programa s’emetrà el proper divendres 14 de març a les cinc de la tarda pel Canal Terres de l’Ebre. Posteriorment, també se’n farà redifusió en altres franges horàries i es podrà visualitzar el vídeo a la plataforma Vimeo.

El títol d’aquesta edició és “La recuperació del ball de la jota a les Terres de l’Ebre” i comptarà amb la participació de Carme Balagué, professora de dansa tradicional i membre fundadora de Lo Planter, Escola de Música i Dansa Tradicional; Mireia Grangé, presidenta de l’associació Lo Fardell Patxatí. Grup de jota de la Ribera d’Ebre, i Sergi Masip, músic i professor de música tradicional, amb Mireia Pagès com a presentadora; Elena Espuny com a coordinadora i la realització de Jordi Pazos.

En aquest programa, els participants explicaran en què consisteixen les les tres iniciatives de formació del ball de jota a les Terres de l’Ebre que representen, quina resposta estan trobant per part de la gent, i com veuen el futur de la jota ballada a les Terres de l’Ebre.

Podeu recuperar els vídeos de les anteriors edicions del programa Maiors al següent enllaç: www.irmu.org/projects/opei

Fotografia: 3a. Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre. Rasquera, 15 de setembre de 2012

Notícia al Portal de l’Institut Ramon Muntaner

Deixa un comentari