Catàleg “Paisatge latent. Closes, cortals i cortalers”

Presentació del Catàleg “Paisatge latent. Closes, cortals i cortalers”

Data: divendres 25 d’octubre de 2014 a les 19 h. Lloc: Sala del Blat de l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries (C/ Sant Francesc, 5-7, Castelló d’Empúries).

Presentació del catàleg “Paisatge latent. Closes, cortals i cortalers”, amb la participació de representants de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i de l’Associació d’Història Rural de les Comarques Gironines.

L’Ecomuseu – Farinera de Castelló d’Empúries recupera la memòria i la identitat dels homes i dones i les seves històries de vida a través d’una exposició temporal sobre els cortals i les closes; els dos elements més emblemàtics d’aquest paisatge singular.

A la mostra es presenta una gran part de material recollit (fotos, plànols, impresos, contractes de masoveria, llibres de memòries, objectes, filmacions i audicions…) resultat d’un extens treball de recerca i documentació, iniciat l’any 2009, que ha permès posar en valor el paisatge agrari propi i diferenciat de la zona litoral empordanesa compresa entre Castelló d’Empúries, Sant Pere Pescador, Peralada i Pau.

Lloc: Ecomuseu – Farinera Castelló d’Empúries, c. Sant Francesc, 5. Castelló d’Empúries

Data: Fins el 5 d’octubre de 2014.

Més informació: Ecomuseu – Farinera Castelló d’Empúries

Deixa un comentari