Cultura Viva 2014: la recerca etnològica a Catalunya

La visita comentada per l’exposició sobre els cortals i l’itinerari per diferents mostres d’aquestes construccions del municipi de Castelló d’Empúries va donar el tret de sortida, el passat dissabte 26 d’abril, a la cinquena edició del Cultura Viva. Mitjançant aquest programa que organitza l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial es presenten a les comunitats que han estat objecte d’estudi les principals investigacions de caràcter antropològic que s’estan duent a terme al nostre país. Tal i com ja va succeir l’any passat, a més de presentar les recerques finançades en els darrers temps per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, el programa n’incorpora d’altres sorgides de l’estímul de les entitats de l’Observatori o de la iniciativa de persones i equips d’arreu del territori. Aquest 2014 el programa preveu activitats en catorze poblacions de nou comarques diferents: Castelló d’Empúries, Sant Pere Pescador (Alt Empordà), Palamós, Torroella de Montgrí, Pals  (Baix Empordà), Sant Carles de la Ràpita, Ulldecona, Amposta (Montsià), Tàrrega (Urgell), Arbúcies (Selva), Ascó (Ribera d’Ebre), Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà), Berga (Berguedà) i Barcelona.

Deixa un comentari