Xè Tradijoc: trobada de jocs populars i tradicionals de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta

El proper dijous 22 de maig, Batea acollirà el “Xè Tradijoc: trobada de jocs populars i tradicionals de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta”, que espera reunir 230 xiquets i xiquetes, en 15 grups heterogenis de 14-15 jugadors de diferents centres educatius, acompanyat per un professor/a i monitors, que –en cadascuna de les zones de joc- explicaran i valoritzaran 25 jocs tradicionals de les Terres de l’Ebre, entre els quals les carreres de sacs (fotografia de Biel Pubill). Serà una jornada lúdica que permetrà la coneixença mútua, i la pràctica  i la transmissió de recursos didàctics i de valors socials (inclusió, solidaritat i tolerància), culturals i patrimonials. La Trobada, que es desenvoluparà des de les 8’30 h fins a les 15 h pels carrers i les places de Batea, és, sens dubte, un important referent pel que fa a la recerca, el coneixement, la recuperació i la transmissió del patrimoni lúdic de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, entre la població més jove.

Organitzen: IES de Flix, IES de Móra d’Ebre, Escola Santa Teresa de Móra d’Ebre, IES Terra Alta de Gandesa, lES escola de Batea i l’escola d’Educació Especial Jeroni de Moragas de Móra d’Ebre.

Col·laboren: Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’ajuntament de Batea, el Consell Esportiu de la Terra Alta, l’AMPA de l’institut escola de Batea, l’Associació Cultural Lo Llaüt d’Ascó i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.

Lloc: carrers i places de Batea

Data: 22 de maig

Horari: 8h30′ a 15h

Més informació: Biel Pubill, Coordinador del Xè Tradijoc Tel. 977 405 785  i 977 410 4 59  ​ http://bieljoc.blogspot.com

Deixa un comentari