Ranxers en actiu parlen de la cuina diària a les barques de pesca

Ranxer a la barca de pescaEl proper 13 de juny el Museu de la Pesca celebra a Ca la Pepa Caneja, a les 19.00h, la darrera sessió del cicle Converses de Taverna 2013-2014. Com és tradicional, la darrera sessió de la temporada està dedicada a la cuina de barca i a la cuina dels pescadors de la Costa Brava, sota el títol “La cuina marinera”.

Enguany, ranxers en actiu i tripulants de barques de pesca del port de Palamós parlaran de la seva cuina diària a bord, de les tradicions, dels costums i dels canvis a l’hora de menjar. Descobrirem una cuina, la de bord de les barques, que podem qualificar de sòbria, austera, ràpida, econòmica i saciant, elaborada amb mestria tot aprofitant els productes a l’abast, com el peix fresc de la pròpia barca.

Tot seguit, a les 20.30h l’Associació d’Amics del Museu de la Pesca oferirà una demostració-degustació de cuina marinera a l’Espai del Peix de Palamós, oberta a tothom sota reserva prèvia al Servei d’Atenció al Visitant del Museu de la Pesca (972 60 12 44, o bé a tinglado@palamos.cat). El preu de la sessió és de 20€  (15€ per al socis i un acompanyant dels Amics del Museu de la Pesca).

Converses de taverna es ve desenvolupant ininterrompudament des de 2001. Al llarg d’aquests 13 anys ha generant més de 160h d’enregistrament repartides en 109 sessions diferents, les quals es poden consultar íntegrament a Documare, centre de documentació de la pesca i el mar. Enguany, s’ha incorporat al programa Memòria Viva, un conjunt d’accions de difusió del patrimoni immaterial repartides en tres tipus d’activitats: diàlegs amb la gent de mar (Converses de Taverna), descoberta del fons fotogràfic (Imatges que fan parlar) i aproximació a la cuina marinera (Mestres dels fogons).

Deixa un comentari